Умивалници

Вие сте тук


Forma vita facebookCall Forma vita

Умивалници - елементите, които създават комфорт във всяка баня

Без значение с какви размери е банята, умивалниците са задължителен елемент в нея, затова към избора им трябва да се подходи много внимателно.

Как да откриете най-подходящия умивалник за вашата баня?

Умивалниците се делят на няколко типа: според монтажа, според материала, от който са изработени и според формата си, затова е добре да си дадете малко време, за да обмислите внимателно какъв умивалник би стоял перфектно във вашата баня.
Според монтажа мивките за баня са: стенни, вградени, пиедестал и купа.
Стенни:
Стенните умивалници се закрепят директно за стената и са сред най-популярните видове мивки за баня, които се предлагат на пазара. Цените, на които могат да се открият са доста приемливи, монтажът им е много лесен, а възможността в свободното пространство под умивалника да се монтира в последствие шкаф прави стенните мивки още по-предпочитани от потребителите.
Ако този тип умивалник е и вашият избор, Forma Vita може да ви предложи мивки за баня на много достъпни цени и в голямо разнообразие като размери и дизайн.
Вградени:
Този вид умивалници са поставени (вградени) в някакъв плот, шкаф или друга мебел. През последните години този вид умивалници намират много свои почитатели, тъй като осигуряват по-практично използване на свободното пространство в банята и се вписват във всяко едно дизайнерско решение.
Пиедестал
Този вид мивки се монтират върху конзоли и са много ефектни и подходящи за монтаж в малки бани.
Купа
Умивалниците тип „купа” са много атрактивни, тъй като се монтират отгоре на плота. Предлагат се в голямо цветово разнообразие и дизайн, но все още цените им са твърде високи за средностатистическия потребител.

Материали 
Материалите, от които могат да бъдат произведени умивалници са доста като се започне от порцелан, керамика, метал, камък, стъкло и се стигне до специално обработено дърво, но въпреки, че останалите материали са много атрактивни, най-използваните материали са порцелан и керамика.
Умивалниците от порцелан (каквито предлага и Форма Вита) са стилни, елегантни, вписват се в интериора на всяка баня и се предлагат на доста прилични цени. 
Форма
И тук разнообразието е огромно и само от вашите желания зависи на каква форма на умивалниците да се спрете.
Каквото и да изберете обаче е добре да не забравяте, че:
Мивката трябва да ви е удобна;
Трябва да се съчетава с останалото обзавеждане в банята;
Трябва да е качествена.
Ако искате да получите качествени умивалници на атрактивни цени, разгледайте и нашите предложения.