Стенни

Вие сте тук

Capri
Стара цена:123,01 лв.
Цена:110,71 лв.
Siena
Цена:15,22 лв.
Siena
Цена:19,57 лв.
Vicenza
Стара цена:140,40 лв.
Цена:76,28 лв.

Forma vita facebookCall Forma vita

Стенни смесители

Основната роля на смесителите е да регулират топлата и студената вода, които постъпва и да смесят двете водни струи така, че да се постигне желаната температура. 

Видовете смесители, които се предлагат на пазара са основно два - стоящи и стенни, като стоящите са по-подходящи за бани, докато стенните смесители са добро решение за монтаж в кухни и за умивалници.
Изборът на стенни смесители, който се предлага днес на пазара е изключително голям и Форма Вита също може да ви предложи пълната гама от тези толкова важни артикули, но преди да разгледате и нашите предложения, искаме да ви помогнем, като ви дадем някой основни насоки при избор на стенни смесители.

Какво трябва да знаете за стенните смесители?

Както споменахме, този вид смесители са много подходящи за монтаж в кухнята, тъй като всички модели са снабдени с въртящ чучур, което осигурява комфорт и удобство при работа. Моделите, които предлага Forma Vita са с разнообразен и иновативен дизайн и със сигурност ще откриете модела и дизайна, от който се нуждаете. Предлагаме както класически стенни смесители, така и модели, които ще грабнат въображението ви като дизайн и изпълнение.
Преди да се спрете на модел на стенни смесители и добре да измерите разстоянието между мивката /умивалника/ и мястото, където смятате да монтирате смесителите. Казваме това, за да можете да по-лесно да прецените дали модела, който сте си избрали ще ви бъде удобен за работа, дали ще има достатъчно място за свободни движения на ръцете и т. н.
Следващото, за което трябва да помислите е какъв тип стенни смесители искате да монтирате в дома си.
Най-популярните видове са: еднораменни, двувентилни и термостатични смесители.
Еднораменните смесители са най-популярни сред потребителите модели, тъй като водата се регулира само с едно движение на рамото /чучура/. Монтажът на този тип смесители е изключително лесен и всеки може без проблем да монтира смесителите и сам.
Двувентилните стенни смесители пък са най-дълго използваните смесители и едва ли има българско семейство, което няма в жилището си такъв модел. При този тип смесители, за да получите желаната температура трябва да развъртате и двете кранчета и това е малко неудобно, но за сметка на това този тип смесители са се доказали във времето и с тях няма да имате никакви проблеми.
Термостатичните смесители са продукти от ново поколение и са доста по-скъпи като цена, но за сметка на това имат различни защити, които да ви предпазят от изгаряния с вряла вода и ще регулират температурата на водата изключително бързо и точно според вашите желания.